Балканські країни попросили Ердогана обговорити з Путіним постачання газу

Балканські країни попросили Ердогана обговорити з Путіним постачання газу

Уряди балканських країн попросили президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана обговорити з президентом РФ Володимиром Путіним постачання газу до цих держав.

Про це повідомляє видання Haberled.

«Президенти та прем’єр-міністри Боснії та Герцеговини, Сербії просять вас, будь ласка, передайте Путіну, коли будете на Шанхайському саміті. У вас гарні стосунки з Ільхамом Алієвим, президентом Азербайджану, будь ласка, попросіть Путіна не скорочувати ні наш мазут, ні газ, який вони постачають у майбутній зимовий період», — наводить видання слова міністра сільського та лісового господарства Вахіта Кірішчі.

Раніше Ердоган відвідував балканські країни. Президент Туреччини та Володимир Путін проведуть зустріч на саміті ШОС, який відбудеться 15 та 16 вересня, пише «Національна служба новин». Лідери країн обговорюватимуть на переговорах економічні питання.

Причиною для хвилювання високопосадовців балканських країн став ультиматум Путіна, який він висунув у відповідь на санкції Заходу — запровадження «стелі цін» на російську нафту. Російський лідер пообіцяв перекрити подачу газу до Європи.

Поділитись