Байден: ураган “Іен” може стати найбільш смертоносним в історії штату Флорида

Байден: ураган “Іен” може стати найбільш смертоносним в історії штату Флорида

Президент США Джо Байден заявив, що згідно з даними, що обрушився на американський штат Флорида ураган “Іен” може призвести до значних людських жертв, передає Trend.

“Це може бути найбільш смертоносний шторм в історії Флориди. Цифри, які ми маємо, остаточно незрозумілі, але повідомлення, які надходять, свідчать про те, що можуть бути значні людські жертви”, – цитують місцеві ЗМІ заяву Байдена, зроблену на прес-конференції у штаб-квартирі Федерального агентства з надзвичайних ситуацій.

Байден також пообіцяв підтримку місцевим чиновникам, заявивши, що федеральний уряд покриє всі витрати на розчищення завалів та відновлення громадських будівель.

Уряд також надаватиме підтримку людям із зруйнованими чи пошкодженими будинками.

Як повідомляє телеканал ABC News, на даний момент підтверджено загибель через ураган “Іен”, щонайменше, дев’ять осіб у Флориді.

Комісар округу Шарлотт Кріс Констанс заявив телеканалу, що у цьому окрузі загинуло шестеро людей. Також було підтверджено дві смерті в окрузі Сарасота. Одна людина загинула в окрузі Волусія.

Тим часом, губернатор штату Роберт ДеСантіс повідомив, що поки що не може підтвердити жодного випадку загибелі людей, про які повідомляють місцеві чиновники. “Ми справді очікуємо, що через цей ураган будуть смертельні випадки”, – додав він.

При цьому ДеСантіс сказав, що на даний момент підтверджено понад 700 порятунків, “але, ймовірно, їх набагато більше”.

За даними порталу Power Outage.us, понад 2,3 млн. споживачів Флориди все ще залишаються без електрики.

Коли “Іен” досяг Флориди в середу, йому було присвоєно четверту категорію потужності. Швидкість поривів вітру сягала 250 км/год.

За даними Національного центру ураганів США на вечір четверга, “Іен” ослаб до першої категорії, максимальна сила вітру досягає 75 миль на годину (120 км).

Проте метеорологи попереджають, що “Іен” рухається на штати Південна та Північна Кароліна та Джорджію. Очікуються сильний вітер, зливи та небезпечні для життя затоплення.

Поділитись