Байден оголосить про нові санкції проти Росії

Байден оголосить про нові санкції проти Росії

Американський президент Джо Байден 11 березня закликає до припинення нормальних торговельних відносин із Росією, повідомляє Reuters з посиланням на інформоване джерело.

Йдеться підвищення тарифів на російський імпорт. Як заявив один із високопосадовців США, для скасування постійних нормальних торгових відносин з Москвою буде потрібно схвалення Конгресу. При цьому парламентарі в обох палатах висловили підтримку цього заходу.

Згідно з графіком Байдена, поширеним Білим домом, президент того ж дня оголосить про заходи для «подальшого заклику Росії до відповіді». Виступ очікується близько 18:15 за московським часом.

8 березня американський лідер підписав указ, який забороняє імпорт енергоносіїв із Росії та нові інвестиції в російський енергетичний сектор.

За даними офісу торгового представника США, у 2019 році Росія була 26-м найбільшим торговим партнером США, оборот між країнами оцінювався у 28 мільярдів доларів.

Основні статті імпорту з РФ включали мінеральне паливо, дорогоцінні метали та камінь, залізо та сталь, добрива та неорганічні хімікати – всі товари, які можуть зіткнутися з вищими тарифами після того, як Конгрес ухвалить рішення про припинення нормальних торговельних відносин із Москвою.

Поділитись