Байден обіцяв висунути кандидатами на міністерські пости представників різних рас

Байден обіцяв висунути кандидатами на міністерські пости представників різних рас

Джозеф Байден має намір висувати кандидатів на міністерські пости у своїй новій адміністрації з урахуванням принципів гендерної рівності та рівноправності представників різних рас.

З такою заявою він виступив в п’ятницю на прес-конференції в Вілмінгтоні (штат Делавер). Політику було поставлено питання, чи готовий він обіцяти, що главами Міністерства юстиції США і Пентагону в його адміністрації будуть афроамериканці. Байден відмовився це зробити. Разом з тим він запевнив, що “це буде самий різноманітний кабінет [міністрів] за принципом раси, кольору шкіри, статі”.

Байден раніше неодноразово заявляв, що буде дотримуватися зазначені принципи при призначеннях на посади в адміністрації. Його напарниця по передвиборній гонці Камала Харріс стала першою жінкою, яка не є представницею білого населення США, висунутої кандидатом від демократів або республіканців на пост віце-президента. Зараз вона є обраним віце-президентом США.

За відомостями порталу Axios, одним з можливих кандидатів на пост міністра оборони США в адміністрації Байдена є відставний генерал Ллойд Остін. У разі висунення і подальшого затвердження його кандидатури сенаторами Остін стане першим темношкірим на посаді керівника Пентагону.

Поділитись