Байден назвав помилкою свої слова про те, що «настав час поцілити Трампа в яблучко»

Байден назвав помилкою свої слова про те, що «настав час поцілити Трампа в яблучко»

Президент США Джо Байден назвав помилкою свої слова про те, що «настав час поцілити Трампа в яблучко», які він сказав донорам під час приватної розмови. Остання відбулася незадовго до замаху на Дональда Трампа, який є головним опонентом Байдена на майбутніх виборах.

Про це він заявив в інтерв’ю NBC News.

Більш серйозну критику про розпалювання ненависті Байден відкинув. Президент США зазначив, що його слова були нічим іншим, як фігурою мови. За його словами, саме Трамп є тим, хто використовує насильницьку риторику.

«Я мав на увазі зосередитися на ньому. Зосередьтеся на тому, що він робить. Зосередьтеся на його політиці. Зосередьтеся на кількості брехні, яку він сказав під час дебатів… Слухайте, я не той хлопець, який сказав: Я хочу бути диктатором у перший же день. Я не з тих, хто відмовляється визнати результати виборів. Я не той, хто сказав, що не прийме результат цих виборів автоматично. Не можна любити свою країну тільки тоді, коли ти перемагаєш. Тому я зосередився на тому, що він говорить», — зазначив Байден.

У відповідь на питання, чи не відчуває він провини після замаху через те, що слова могли ненароком когось спровокувати на стрілянину, Байден зазначив, що загроза з боку Трампа є надто сильною, щоб її ігнорувати.

«Як можна говорити про загрозу демократії, яка є реальною, коли президент говорить такі речі, як він говорить? Ви просто нічого не говорите, тому що це може когось підбурити?… Я не вдавався до такої риторики. Мій опонент вдається до такої риторики», — додав Байден.

Поділитись