Байден: фондовий ринок Росії втратив 40 відсотків своєї вартості

Байден: фондовий ринок Росії втратив 40 відсотків своєї вартості

Фондовий ринок РФ знизився на 40%.

З таким твердженням виступив американський президент Джо Байден у вівторок увечері перед Палатою представників та Сенатом Конгресу США із щорічним посланням “Про становище країни”, говорячи про вплив санкцій США та їхніх союзників на російську економіку.

“Російський фондовий ринок втратив 40% капіталізації, торги залишаються припиненими. Російська економіка хитається, і відповідальність за це несе [президент Росії Володимир] Путін”, – стверджував він.

Американські санкції щодо РФ будуть впливати тільки на російську економіку, влада США робитиме все, щоб захистити американців від їх можливого впливу, запевнив Байден.

“Я вживаю рішучих дій, щоб переконатися, що ефект від наших санкцій націлений на російську економіку. Я використовуватиму всі інструменти в нашому розпорядженні, щоб захистити американський бізнес і споживачів”, – сказав він.

За словами Байдена, США “разом із союзниками вводять потужні економічні санкції”, “відрізають найбільші російські банки від міжнародної фінансової системи”, нібито “позбавляючи Центробанк РФ можливості захистити рубль”.

“Ми відрізаємо доступ Росії до технологій, що послужить виснаженню її економічних можливостей і на роки вперед послабить її збройні сили”, – заявив президент США.

Поділитись