Азербайджан заявив про обстріл з території Вірменії

Азербайджан заявив про обстріл з території Вірменії

Міноборони Азербайджану повідомило про обстріл з території Вірменії позицій збройних сил республіки на кордоні.

«У ніч на 4 липня підрозділи Збройних сил Вірменії з позицій, розташованих у населеному пункті Заркенд Басаркечярського району на державному кордоні, зазнавали інтенсивного обстрілу з великокаліберної зброї позиції азербайджанської армії в напрямку населеного пункту Демірчідам Кельбаджарського району», – передає МО Азербайджану.

За даними оборонного відомства, підрозділами азербайджанської армії було вжито «адекватних заходів у відповідь».

«Наразі ситуація на вказаному напрямі стабільна, оперативна ситуація знаходиться під повним контролем підрозділів азербайджанської армії», – наголошується в повідомленні міноборони республіки.

У прикордонних районах Сюнікської області Вірменії 16 листопада 2021 року відбулися інтенсивні бої між підрозділами Вірменії та Азербайджану. У зв’язку з цими подіями міністр оборони Росії Сергій Шойгу почергово провів телефонні переговори з колегами з Вірменії та Азербайджану, після чого глави оборонних відомств двох країн вжили заходів щодо стабілізації ситуації на кордоні, ситуація нормалізувалася. Однак сторони періодично повідомляють про інциденти на цьому напрямі державного кордону.

Поділитись