Азербайджан відкинув заклик Росії вивести війська з Нагірного Карабаху

Азербайджан відкинув заклик Росії вивести війська з Нагірного Карабаху

Міністерство оборони Азербайджану заперечує, що порушувало умови угоди про припинення вогню, яку у листопаді 2020 року Азербайджан та Вірменія уклали за підтримки Росії.

“Міністерство оборони заявляє, що Азербайджан прихильний до тристоронньої заяви від 10 листопада 2020 року і не порушував її положень”, – сказано в заяві відомства.

Так, Міноборони Азербайджану відповіло на заклик Росії відвести азербайджанські війська з невизнаної Нагірно-Карабахської республіки. 26 березня в Міноборони РФ розповіли, що збройні сили Азербайджану увійшли в Нагірному Карабаху до зони відповідальності російської миротворчої місії та атакували підрозділи армії невизнаної республіки.

У Баку заявили, що ситуація загострилася на території Азербайджану, де тимчасово дислокований російський миротворчий контингент. Міноборони Азербайджану попросило Росію «не використати вираз „Нагірний Карабах“ та правильно вказувати назву територій Азербайджану».

Азербайджан закликав Росію «відповідно до положень тристоронньої заяви забезпечити повне виведення залишків вірменської армії та незаконних вірменських збройних формувань із визнаних міжнародним співтовариством територій Азербайджану».

Влада Вірменії стверджує, що 24 березня азербайджанські військові порушили лінію дотику в зоні відповідальності російської миротворчої місії та вторглися до села Парух у Нагірному Карабаху. У міністерстві оборони невизнаної республіки заявили, що 25 березня відбулася перестрілка, в якій загинули троє карабахських та п’ятеро азербайджанських військових. У Нагірному Карабаху запровадили воєнний стан.

Поділитись