Азербайджан та Вірменія розпочали підготовку до мирного договору

Азербайджан та Вірменія розпочали підготовку до мирного договору

Президент Азербайджану Ільхам Алієв та прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян домовилися доручити міністрам закордонних справ зайнятися підготовкою майбутнього мирного договору.

Про це йдеться у заяві президента Ради ЄС Шарля Мішеля за підсумками тристоронньої зустрічі із лідерами.

«Президент Ради Європейського Союзу Шарль Мішель ухвалив Президента Азербайджанської Республіки Ільхама Алієва та прем’єр-міністра Республіки Вірменія Нікола Пашиняна для продовження обговорення ситуації в регіоні Південного Кавказу та розвитку відносин ЄС із обома країнами.

Президент Мішель підтвердив прихильність ЄС поглиблювати свою співпрацю з Вірменією та Азербайджаном, щоб тісно співпрацювати у подоланні напруженості та сприяти створенню безпечного, стабільного, мирного та процвітаючого Південного Кавказу на благо всіх людей, які живуть у регіоні.

Лідери підбили підсумки після їхньої останньої зустрічі у Брюсселі у грудні 2021 року та їх відеоконференції з президентом Макроном у лютому 2022 року. Вони розглянули прогрес у виконанні взятих він зобов’язань. Сторони обговорили нещодавні повідомлення про напруженість та підтвердили необхідність повного дотримання положень тристоронньої заяви від 10 листопада 2020 року. Вони вітали зустріч високопоставлених представників Вірменії та Азербайджану 30 березня 2022 року під егідою ЄС у Брюсселі та погодилися з необхідністю продовження цієї взаємодії для забезпечення належного виконання домовленостей, досягнутих на рівні лідерів.

Поділитись