Автомобілі ВАЗ і Daewoo виявилися найпопулярнішими серед викрадачів в Києві

Автомобілі ВАЗ і Daewoo виявилися найпопулярнішими серед викрадачів в Києві

За добу в поліцію Києва надходить в середньому 2-3 повідомлення про викрадення автомобілів. Про це повідомили в ГУ Національної поліції в місті Києві у відповідь на запит агентства УНН.

У повідомленні також наголошується, що за 10 місяців цього року в поліцію Києва надійшло 850 повідомлень про викрадення транспортних засобів. За жовтень в поліцію надійшло 109 звернень про викрадення автомобілів.

Раніше в поліції повідомляли, що на Київ припадає 25% всіх викрадень в Україні. Статистика Генеральної прокуратури України більш гнітюча. У 2018 року відомством зареєстровано 4405 випадків незаконного заволодіння транспортними засобами (у 2017 році вкрали 5684 автомобіля). Понад 22% авто викрадено в столиці. Тенденція триває і в 2019 році.

У Нацполіції кажуть, що найчастіше машини викрадають зі стихійних автостоянок і вулиць саме в Києві і обласних центрах – тут найбільш розвинена дорожньо-транспортна інфраструктура. Викрадають і з парковок торгових і розважальних центрів, дворів багатоповерхівок. Зазвичай злочинці сканують сигнал ключа автомобіля, обладнаного заводської системою захисту від угону. Після чого викрадене авто переганяють в місце відстою – в парковки багатоповерхівок, СТО, гаражно-будівельні кооперативи і так далі. Потім машину реєструють з перебитими номерами і продають або розбирають на запчастини.

Також в полоції відзначають, що найчастіше викрадають автомобілі ВАЗ і Daewoo. Власники цих недорогих марок, як правило, не купую додатковий захист. Включити двигун такої машини можна за лічені секунди. Toyota, Mercedes, BMW, HONDA – популярні в дорогому сегменті.

Поділитись