Австралійські владі доведеться знищити десять тисяч верблюдів

Австралійські владі доведеться знищити десять тисяч верблюдів

Австралійські снайпери почали операцію по відстрілу диких верблюдів з вертольотів.

Як стало відомо, всього планується знищити 10 тисяч особин. Піти на такий радикальний крок австралійську владу змушує та шкода, яку тварини завдають довкіллю. Місцеві екологи повністю підтримують цей відстріл. За їх словами, верблюди – “тупикова гілка” австралійської фауни. Вони витоптують мізерну місцеву рослинність, позбавляючи інших тварин корму, а також спустошують джерела води. У пошуках їжі вони гуртуються навколо населених пунктів, що загрожує вже сільському господарству.

Ситуація ускладнюється сильними пожежами, в результаті яких загинуло 25 осіб і незліченна кількість тварин. Самі верблюди гинуть не стільки через пожежу, скільки через посуху і голод, їх трупи стають джерелом зарази.

Перші 20 тисяч верблюдів були завезені в Австралію в 1840-і роки з Індії з метою дослідження континенту. За 170 років “кораблі пустелі” там не тільки прижилися, а й розплодилися і здичавіли. Зараз в Австралії найбільша популяція диких верблюдів в світі – понад мільйон особин.

Австралійська влада вже не знає, як їх позбутися. Як повідомляє телеканал ABC, всі верблюди будуть вбиті вдалині від населених пунктів, а їхні трупи спалять.

Поділитись