Авіакатастрофа на Житомирщині: оприлюднили імена всіх загиблих

Авіакатастрофа на Житомирщині: оприлюднили імена всіх загиблих

Унаслідок авіакатастрофи 25 серпня у Житомирській області, окрім відомого льотчика на позивний Джус, загинули ще два бійці: В’ячеслав Мінка та Сергій Проказін.

Про це повідомила Бригада тактичної авіації міста Васильків.

Там розповіли, що в авіакатастрофі загинули троє бойових пілотів 40-ї бригади тактичної авіації повітряного командування «Центр» Повітряних сил ЗСУ.

«Під час повномасштабної агресії рф кожен із них був залучений до виконання повітряних операцій із захисту України, в тому числі тактичних завдань на Східному та Запорізькому напрямках», — розповіли у бригаді.

Майор В’ячеслав Мінка, житель Київщини. Повернувся в авіацію у 2015 році, коли росія напала на Україну. З початком повномасштабного вторгнення мав понад 200 годин нальоту.

Мінко був досвідченим пілотом бригади, технічно підготовленим. Знався на різних типах літаків, значну частину служби присвятив інструкторській справі.

Майор Сергій Проказін, житель Полтавщини. Він 24 роки життя присвятив авіації: від льотчика — до заступника командира бригади.

З 2022 року Проказін мав понад 100 годин бойових польотів. Побратими згадують його непересічну посмішу, щирість, вміння прийти на допомогу у непростих ситуаціях.

Капітан Андрій Пільщиков (Позивний Джус), родом із Харкова. Він 8 років життя присвятив авіації. З початком великої війни мав понад 500 годин нальоту, зокрема і під час виконання бойових завдань у складних умовах.

Пільщиков здобув низку державних і відомчих нагород. Був мужнім, принциповим, безкомпромісним, завжди до кінця відстоював власну думку, активно виступав у західних медіа, зокрема в питанні надання Україні сучасних літаків F-16.

Поділитись