Атомний авіаносець США залишили у Середземному морі через Україну

Атомний авіаносець США залишили у Середземному морі через Україну

Керівництво Пентагону розпорядилося залишити атомний авіаносець USS Harry S. Truman в акваторії Середземного моря через ситуацію навколо України.

Скасовано наказ, згідно з яким ударна група з п’яти кораблів ВМС США мала направитися на Близький Схід, повідомляє Associated Press (AP) з посиланням на джерело в американському оборонному відомстві.

Співрозмовник агентства уточнив, що наказ тимчасово залишити військові кораблі в акваторії Середземного моря віддав голова Пентагону Ллойд Остін. Рішення ухвалено через необхідність забезпечити «постійну присутність у Європі».

Це потрібно, щоб забезпечити підтримку союзникам і партнерам США в регіоні, – підкреслило джерело AP.

В даний час авіаносна ударна група знаходиться між Італією та Грецією, замість того, щоб здійснювати перехід по Суецькому каналу.

Раніше стало відомо, що США можуть ударити по російських військах поряд з Україною крилатими ракетами “Томагавк”, заявив американський військовий експерт Кріс Осборн. Він вважає, що шкода від американської зброї у разі атаки буде величезною. Крім того, на думку Осборна, за потреби можлива десантна операція, оскільки Україна має вихід до Чорного моря — району, де часто діють ВМС США.

Поділитись