Армія Сирії зайняла позиції неподалік від провінційного центру Алеппо

Армія Сирії зайняла позиції неподалік від провінційного центру Алеппо

Сирійські війська завершили розміщення в західних околицях міста Манбідж в 85 км на північний схід від провінційного центру Алеппо.

Як повідомив телеканал Al Mayadeen, армійські підрозділи попрямують до розташованого на кордоні міста Кобань (150 км від Алеппо). За інформацією телеканалу, розміщення урядових сил заважає присутність в цих районах американських військ, які не встигли покинути свої бази на підконтрольній курдським формуванням території.

Бійці курдських “Сил народної самооборони”, що входять в коаліцію “Сили демократичної Сирії”, пропустили сирійських військовослужбовців через свої пости. За відомостями Al Mayadeen, в провінції Ракка війська підійшли зараз до військового аеродрому в місті Табка біля Євфратської ГЕС. Цей об’єкт буде повернутий під контроль сирійських військових. Далі з Ель-Мансури і Табкі урядові сили перемістяться в район Айн-Іса на північ від адміністративного центру Ракка. У сусідній провінції Хасеке сирійські військовослужбовці направляються в Телль-Тамер.

Як говориться в заяві курдської автономної адміністрації, відповідно до угоди, досягнутої з Дамаском, урядові війська “повинні взяти під захист кордон і протистоятимуть турецькій агресії разом із загонами СНС і СДС”. У ньому вказується, що ця угода з сирійським урядом “дозволить звільнити всі райони, захоплені турецькими військами і їхніми найманцями, включаючи Афрін (65 км на захід від Алеппо)”.

Агентство SANA передало в неділю, що “сирійська армія вийшла в північні райони, щоб протистояти турецькій агресії і захистити мирне населення”. Як зазначає агентство, жителі міст і сіл на схід від Євфрату вітали рішення Дамаска направити туди війська. У місті Хасеке і Камишли пройшли масові демонстрації на підтримку повернення під суверенітет держави північних і північно-східних регіонів Сирії.

Фото EPA-EFE.

Поділитись