Антикорупційний ефект від цифровізації за два роки перевищив 16 мільярдів

Антикорупційний ефект від цифровізації за два роки перевищив 16 мільярдів

Антикорупційний та економічний ефект від цифровізації за два роки перевищив 16 мільярдів гривень.

Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну.

«Ми створили та запустили дієву антикорупційну вертикаль. Цифровізація усуває людський фактор і наближає державні послуги до людини на відстань одного кліку. За два роки її антикорупційний та економічний ефект склав понад 16 млрд грн», – сказав Шмигаль.

Також глава уряду відмітив, що завдяки дерегуляції знімаються бюрократичні бар’єри. Зокрема, переглянуто тисячі дозволів, ліцензій та довідок, частина з яких «буде повністю скасована, частина – спрощена, частина – переведена в цифру».

Окрім того, Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні ухвалив три антикорупційні рішення:

  • законопроєкт про ратифікацію угоди з Організацією економічного співробітництва та розвитку. Україна приєднається до робочої групи щодо боротьби з хабарництвом у міжнародних ділових операціях.
  • законопроєкт, що приводить українське законодавство до стандартів Міжнародної групи з протидії відмиванню брудних грошей. Ведемо діалог з FATF щодо включення росії до «чорного списку» Групи за фінансування тероризму.
  • методологію визначення кінцевого бенефіціарного власника підприємства. Цим рішенням продовжуємо імплементацію стандартів FATF, виконуємо умови отримання макрофінансової допомоги від ЄС та зобов’язання на шляху до членства в Євросоюзі.
Поділитись