Anadolu: газосховище «Силіврі» стане найбільшим у Європі

Anadolu: газосховище «Силіврі» стане найбільшим у Європі

Міністр енергетики та природних ресурсів Туреччини Фатіх Донмез повідомив, що проект розширення потужностей підземного сховища природного газу “Силіврі” на північному заході країни дозволить перетворити цей об’єкт на найбільше газосховище в Європі, передає “Анадолу”.

Глава відомства відвідав територію підземного сховища «Сіліврі», оператором якого є держкомпанія BOTAŞ. Донмез наголосив на значущості проекту розширення можливостей газосховища з погляду енергетичної безпеки Туреччини.

«Наразі «Силіврі» може акумулювати 3,2 млрд. кубометрів, проте незабаром цей показник досягне 4,6 млрд. кубометрів. Ми також збільшимо потужність подачі газу з 28 млн. кубометрів до 75 млн. кубометрів на добу», – сказав Донмез. Міністр наголосив, що проект планується завершити до кінця поточного року.

За словами Донмеза, роботи щодо розширення потенціалу зберігання ведуться також у підземному газосховищі «Туз-гелю».

«Наразі обсяг цього сховища становить 1,2 млрд. кубометрів. Через 1,5-2 роки обсяг досягне 5,4 млрд. кубометрів», – повідомив Донмез. Міністр нагадав, що обидва об’єкти зараз продовжують експлуатуватися.

«Сховище «Туз-гелю» заповнене повністю, а «Сіліврі» на 82 відсотки. Решту сховища буде заповнено до кінця вересня. До початку зими всі сховища будуть сповнені газом», – сказав він.

Поділитись