Американські військові евакуювалися в бункери після заяви Ірану про пуски балістичних ракет

Американські військові евакуювалися в бункери після заяви Ірану про пуски балістичних ракет

Американські військові екстрено сховалися в бункери через одного лише попередження Ірану про пуски балістичних ракет.

Як повідомляє avia.pro, напередодні, в період початку військових навчань Корпусу вартових ісламської революції Ірану, іранське військове командування відкрито оголосило про початок підготовки до ударів балістичними ракетами, тим самим попередивши сусідні держави про те, що мова йде лише про військові маневри, однак, командування США вирішило «перестрахуватися» і віддало наказ персоналу всіх американських військових об’єктів і персоналу військових об’єктів, на яких знаходяться американські військовослужбовці, негайно сховатися в захисні бункери. Сидіти в закритих бункерах американським військовослужбовцям і офіцерам довелося не менше 2,5 годин – тільки через цей час іранські сили завдали ударів по своїм умовним цілям.

«Сміливість і рішучість американських військових “зникли” при першому ж згадуванні Ірану про готовність завдати удару балістичними ракетами. Очевидно, урок для Вашингтона з ударом по американським військовим базам у Іраку виявився дуже дієвим, оскільки, фактично, він залишив від однієї з них лише руїни», – зазначає фахівець.

Як пройшли удари Ірану балістичними ракетами – невідомо, однак, незадовго до цього стало відомо про те, що Іран атакував макет американського авіаносця із застосуванням крилатих протикорабельних ракет.

Поділитись