Алієв заявив, що Вірменія все ще утримує під окупацією 8 сіл

Алієв заявив, що Вірменія все ще утримує під окупацією 8 сіл

Президент Франції Еммануель Макрон зателефонував президенту Азербайджану Ільхаму Алієву.

Про це повідомляє прес-служба азербайджанського лідера. Під час телефонної розмови Макрон торкнувся відносин між Вірменією та Азербайджаном, а також ситуації на дорозі, що веде до міста Ханкенді через Лачинський район Азербайджану.

У зв’язку з ситуацією на дорозі, що веде до міста Ханкенді через Лачинський район Азербайджану, він зазначив, що “представники громадянського суспільства Азербайджану протестують проти незаконної експлуатації родовищ корисних копалин на наших територіях, де тимчасово розміщені російські миротворці, та заподіяння внаслідок цієї серйозної шкоди довкілля”.

Президент Алієв підкреслив, що перешкод для використання громадянами, які проживають на наших територіях, де тимчасово розміщуються російські миротворці, цієї дороги в цивільних та гуманітарних цілях немає, без необхідності в інших структурах забезпечено проїзд медичних автомобілів лінією місцевого офісу Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Глава держави зазначив, що основна вимога представників громадянського суспільства полягає у припиненні незаконної експлуатації родовищ корисних копалин та забезпеченні проведення на території екологічного моніторингу.

Під час розмови президент Алієв також сказав, що Вірменія все ще утримує під окупацією 8 сіл, які належать Азербайджану.

Макрон висловив готовність Франції надати підтримку нормалізації відносин між Вірменією та Азербайджаном, продовженню переговорів щодо мирної угоди.

Торкнувшись важливості збалансованої та неупередженої поведінки щодо регіональних питань, президент заявив, що діяльність проти Азербайджану у Франкофонії та деяких інших міжнародних організаціях викликає жаль.

Поділитись