Айварасу Абромавичусу збільшать зарплату в 18 разів

Айварасу Абромавичусу збільшать зарплату в 18 разів

Новосформована наглядова рада «Укроборонпрому» хоче збільшити зарплату генеральному директору концерну Айварасу Абромавичусу в 18 разів – до 18,6 млн гривень на рік.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook народний депутат з фракції «Слуга народу» Олександр Дубинський. За даними нардепа, Абромавичус представить стратегію розвитку концерну на засіданні наглядової ради 29 жовтня.

«Звичайно ж, не менш важливою частиною стратегії цього розвитку для Абромавичусу є розмір його заробітної плати та бонусів. Абромавичус не раз заявляв про наміри збільшити обсяги продажів концерну в 5 разів. Так ось, про ці плани в стратегії нічого не сказано. Замість збільшення експорту членам наглядової ради пропонується збільшити винагороду гендиректора “Укроборонпрому” в 18 разів. За підсумками року це винагорода повинна скласти 18,6 млн грн.”, – написав Дубинський.

Політик зазначив, що “бюджет “Укроборонпрому” формується з внесків підприємств-учасників концерну, тобто заводів”. Тобто по суті всі повинні скинутися на платню цього заробітчанина в обмін на його неформалізовані обіцянки «поглибити і підвищити», – констатував він, додавши, що «обґрунтовуючи такі свої наполеонівські потреби, менеджмент концерну наводить аргументи, що розмір оплати праці гендиректора концерну “не обмежений законодавством”, і що подібні розміри є в енергетичних холдингах (таких як Нафтогаз і ДТЕК), а також “Укрзалізниці”.

Колишній міністр економічного розвитку України Айварас Абромавичус обраний головою наглядової ради держконцерну «Укроборонпром» 11 липня 2019 року. Президент України Володимир Зеленський 30 серпня своєю указом призначив його генеральним директором концерну.

Фото РИА Новости.

Поділитись