Airbus вирішив відмовитись від використання російського титану

Airbus вирішив відмовитись від використання російського титану

Авіабудівний гігант Airbus вирішив відмовитись від використання російського титану і планує зробити це протягом кількох місяців, повідомляє агентство Reuters.

“В даний час Airbus як і раніше закуповує певний відсоток російського титану, але ми явно знаходимося на шляху до незалежності від нього”, – зазначив генеральний директор Airbus Defence and Space Міхаель Шолльхорн, додавши, що процес займе місяці, а не роки.

За його словами, компанія вже відмовилася від використання російського титану при виробництві військових літаків, проте для переведення цивільного літакобудування на сировину з інших країн буде потрібно деякий час.

Airbus наростив закупівлі металу в США та Японії, проте сертифікація може затягтися через суворі стандарти в аерокосмічній галузі.

У вересні одна з найбільших авіабудівних компаній у світі Boeing заявила, що перестала закуповувати алюміній у Росії. Авіабудівний гігант у 2022 році також відмовився закуповувати у Росії титан. У березні компанія заявила, що має достатні запаси металу для виробництва.

Поділитись