Air France пояснила причину скасування рейсу з Парижа в Москву

Air France пояснила причину скасування рейсу з Парижа в Москву

Французький перевізник Air France пояснив, чому рейс з Парижа в Москву AF1154 26 травня був скасований.

На таке рішення компанія пішла через заборону від європейської влади використовувати повітряний простір Білорусі.

– Ми можемо підтвердити, що в середу 26 травня довелося відкласти рейс Париж-Москва через необхідність обходу повітряного простору Республіки Білорусь, – повідомили в прес-службі компанії. – Це зажадало нового дозволу від авіаційних властей Російської Федерації на входження на її територію.

У Air France не стали уточнювати, вина чи ця їхніх співробітників, або оформлення документів затримала російська сторона. Зате пообіцяли, що це лише одиничний випадок. У інших європейських авіаперевізників проблем з рейсами до Москви в середу не виникло. Аеропорт Шереметьєво, де повинен був сісти рейс AF1154, прийняв пару десяток міжнародних рейсів.

Нещасливий рейс перенесли на наступний день. Через це не тільки на день довше в Парижі затримаються пасажири, які слідували в Москву, але і не змогли вилетіти до Франції ті, хто купив квитки по зворотному маршруту. Серед них опинилася відома російська тенісистка Олена Весніна, яка братиме участь в турнірі Ролан Гаррос. Четвер там – останній день для заїзду спортсменів.

Нагадаємо, влада Євросоюзу порадили всім авіакомпаніям не входити в повітряний простір Білорусі після інциденту з літаком Rayanair. Білоруська влада отримали анонімне повідомлення про бомбу на борту, після чого літак, який прямував з Афін до Вільнюса, сів у Мінську. Ніякої вибухівки не знайшли, зате був затриманий колишній головний редактор опозиційного телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич, оголошений Мінськом в розшук, і його дівчина, громадянка Росії, Софія Сапега.

Поділитись