Адвоката Хілларі Клінтон звинуватили у брехні ФБР при розслідуванні зв’язку Трампа і Росії

Адвоката Хілларі Клінтон звинуватили у брехні ФБР при розслідуванні зв’язку Трампа і Росії

Адвокату, який представляв президентську кампанію Хілларі Клінтон в 2016 році, було пред’явлено звинувачення у брехні ФБР.

Його розробка була частиною слідства спецпрокурора Джона Дарема витоків розслідування ФБР зв’язку між Росією і передвиборчою кампанією колишнього президента США Дональда Трампа.

Майкл Суссманн, партнер Perkins Coie, який також представляв Національний комітет Демократичної партії в зв’язку зі зломом російської організації, звинувачується в помилкових заявах під час зустрічі 19 вересня 2016 року зі тодішнім генеральним радником ФБР Джеймсом Бейкером.

Це друга кримінальна справа, порушена Даремом з тих пір, як колишній генеральний прокурор США Вільям Барр в 2019 році підключився до нього для розслідування слідчих – офіційних осіб США, які уважно вивчали контакти Трампа і Росії.

Дональд Трамп назвав розслідування ФБР 2016 року частиною “полювання на відьом” проти нього.

Після того, як Джо Байден вступив на посаду, Дарему дозволили залишитися в якості спеціального радника і продовжити свою роботу.

В обвинувальному висновку Суссманн звинувачується в тому, що він помилково повідомив Бейкеру, що він не уявляв будь-якого клієнта, коли він зустрічався з ним, щоб передати офіційні документи ФБР і інші файли даних, що містять докази сумнівних кібер-зв’язків між Trump Organization і російським банком.

В обвинувальному висновку стверджується, що насправді Суссманн передав цю інформацію не як «добропорядний громадянин», а, скоріше, як повірений, що представляє керівника американської технологічної компанії, інтернет-компанію і президентську кампанію Клінтон.

Очікувалося, що його адвокати будуть заперечувати його брехню.

Поділитись