Адвокат Миронов назвав особливості колонії, куди відправили Навального

Адвокат Миронов назвав особливості колонії, куди відправили Навального

Заступник голови Російського загальнонародного союзу, адвокат Іван Миронов розповів, які умови чекають опозиціонера Олексія Навального, якщо його етапують в ІК-2 в Покрові Володимирської області.

Миронов зазначив, що ця колонія відноситься до так званим «червоним зонам», де за порядком стежить адміністрація, а не укладені з числа «злодіїв в законі». Адвокат пояснив, що основною відмінністю між «чорної» і «червоної» зонами є вертикаль влади.

«На “червоних зонах” складніше апелювати. Якщо на тебе на “чорній зоні” хтось неправомірно наїхав, або ти зіткнувся зі свавіллям, ти можеш завжди до когось звернутися, спробувати домогтися справедливості. А на “червоних” звертатися нема до кого. Тільки до правозахисників і пресі», – уточнив він.

При цьому уповноважений з прав людини у Володимирській області Людмила Романова заявила, що на протиправні дії співробітників в ІК-2 надходило найменшу кількість скарг.

А ось який відбував там покарання націоналіст Дмитро Дьомушкін впевнений, що Навального чекають «жорсткі умови».

«У цьому місці заборонять розмовляти. Ніжки разом, голова опущена вниз, руки за спиною. Почухати ніс тільки з дозволу адміністрації », – сказав він.

Поділитись