Зеленський запропонував два варіанти індексації пенсій

Зеленський запропонував два варіанти індексації пенсій

В Україні можливі два варіанти індексації пенсій, при цьому підвищення виплат має враховувати ріст інфляції.

Про це розповів в ефірі телеканалу “Україна 24” радник президента Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко, пишуть finance.ua.

“Держава зобов’язана як мінімум проіндексувати пенсії на рівень інфляції. Сказати, що ми надрукуємо гроші – це буде неправильно. Так, дефіцит держбюджету 300 млрд гривень, але він покривається за рахунок запозичень, які робить Міністерство фінансів… У нас складна дилема. З одного боку обов’язкове виконання всіх законів, які були ухвалені, з іншого ми розуміємо, що частина законів абсолютно популістська”, – сказав радник президента.

За словами Устенка, в питанні індексації пенсій є “два можливих компромісних варіанти”:

“Перший – проіндексувати всім і все, але в межах рівня інфляції. Другий варіант, більш логічний – спробувати компенсувати на рівень інфляції всім, але при цьому дати великі додаткові виплати для тих категорій населення, які відносяться до групи соціально вразливих верств населення”.

Нагадаємо, на думку міністерки соціальної політики Марини Лазебної, середня зарплата повинна бути від 12 тисячі гривень, і в Україні вона уже біль-менш нормальна. А пенсія – принаймні 40% від цієї зарплати.

Поділитись