WADA запросило публічні слухання у справі з росіянами, щоб “світ почув всі аргументи”

WADA запросило публічні слухання у справі з росіянами, щоб “світ почув всі аргументи”

Слухання у справі Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) ймовірно пройдуть у відкритому режимі.

Відповідний запит до Спортивного арбітражного суду направили фахівці їх WADA (Всесвітнього антидопінгового агентства). Нагадаємо, в грудні 2019 року всесвітня організація позбавила статусу відповідності російське агентство.

Підставою стала перевірка даних Московської антидопінгової лабораторії, де за версією ревізорів мала місце підтасування даних за деякими спортсменам. У Росії зі звинуваченнями не погодилися. Слідчі довели, що колишній директор антидопінгового центру, Григорій Родченков, вже втікши в США, за допомогою віддаленого доступу вносив зміни в базу.

Справа дійшла до суду, оскільки в Росії оскаржили рішення Всесвітньої організації, 9 січня 2020 року WADA подала офіційний запит на арбітраж до Спортивного Арбітражного суду в Лозанні, Швейцарія.

“Розслідування WADA щодо Росії, а також останній випадок визнання РУСАДА невідповідним кодексу WADA викликали величезний інтерес у всьому світі”, – сказав генеральний директор WADA Олів’є Нігглі. Його заяву наводить прес-служба організації. Тому він запросив відкритий процес. Це потрібно, щоб “світ почув аргументи і розумів процес”.

Поділитись