УЄФА зарахує 0: 3 клубам, з чиєї вини через спалахи COVID-19 зірвуться матчі єврокубків

УЄФА зарахує 0: 3 клубам, з чиєї вини через спалахи COVID-19 зірвуться матчі єврокубків

У поточному розіграші все жовті картки гравців будуть “згоряти” після 1/8 фіналу. А клубам, з чиєї вини через COVID-19 будуть скасовуватися або переноситися матчі, буде зараховуватися поразку 0: 3, повідомили в прес-службі УЄФА.

Після змін формату Ліги чемпіонів УЄФА і Ліги Європи УЄФА сезону 2019/20 залишилися стадії цих турнірів скоротили до одноматчевої чвертьфіналів і півфіналів.

Щоб відновити баланс матчів після анулювання жовтих карток, виконком УЄФА вирішив обнулити жовті картки, отримані гравцями і персоналом, раніше звичайного. У цьому сезоні жовті картки згорять після 1/8 фіналу, а не після чвертьфіналу (тобто за два матчі до фіналу), як раніше, пише interfax.by.

“Як виняток все жовті картки згорають після закінчення раунду плей-офф кваліфікації. Вони не переносяться на груповий етап. Крім того, жовті картки анулюються після закінчення 1/8 фіналу, тобто не переносяться в чвертьфінал”, – йдеться в повідомленні УЄФА.

Спеціальні правила щодо кваліфікації та раунду плей-офф сезону 2020/21

Щоб в максимально можливій мірі гарантувати старт і продовження кваліфікації і раунду плей-офф Ліги чемпіонів УЄФА і Ліги Європи УЄФА в сезоні 2020/21, виконком затвердив новий додаток I до регламенту Ліги чемпіонів УЄФА (сезон 2020/21) і регламенту Ліги Європи УЄФА ( сезон 2020/21). Рішення продиктоване поточною ситуацією через пандемію COVID-19, в тому числі різними обмеженнями на поїздки, які були введені по всьому континенту через тривале санітарного кризи.

Новий додаток регулює такі питання: обмеження щодо стадіонів та країн, введені повноважними національними / місцевими органами влади; тестування і допуск гравців; можливі розриви матчів; спеціальні правила для прискореного розгляду протестів та апеляцій.

Тестування гравців і гра на нейтральному полі

УЄФА буде до кожної жеребкування публікувати список обмежень на переміщення між країнами в умовах COVID-19. Клуби будуть зобов’язані за два дні до жеребкування повідомляти УЄФА про існуючі обмеження і зміни, які вносять місцева влада. У тому випадку, якщо цієї інформації не буде, УЄФА буде керуватися власною інформацією – якщо команда не зможе вийти на поле, їй зарахують технічну поразку.

Крім того, якщо встановлені обмеження владою для в’їзду, то клуб-господар матчу повинен запропонувати альтернативний варіант проведення матчу на нейтральному полі. Якщо він його не надасть, то отримає технічну поразку.

Якщо обмеження місцевої влади були введені після дедлайну, то клуб з тієї країни, яка ввела подібні обмеження, визнається відповідальним за зрив матчу і отримує технічну поразку. Якщо ж обидва клуби відмовляються грати або обидва клуби визнані відповідальними за те, що матч не відбувся, їх виключають з єврокубка на цей сезон.

Також члени команд будуть тестуватися на коронавірус перед матчами. На випадок позитивних тестів УЄФА покладається на місцеві влади. Якщо в команді набирається 13 осіб (з урахуванням одного воротаря) з основної заявки з негативними тестами на COVID-19, то команда повинна виходити на поле.

Поділитись