Росіянин Бетербієв переміг українця Гвоздика

Росіянин Бетербієв переміг українця Гвоздика

Росіянин Артур Бетербієв об’єднав два титули чемпіона світу, захистивши пояс Міжнародної боксерської федерації (IBF) і завоював звання Всесвітньої боксерської ради (WBC) у ваговій категорії до 79,38 кг.

У 12-раундовому поєдинку, що пройшов у Філадельфії (США), він виграв в українця Олександра Гвоздика технічним нокаутом в 10-му раунді.

Бетербієв втретє захистив титул чемпіона світу за версією IBF, завойований в листопаді 2017 року завдяки перемозі над німцем Енріко Кьоллінгом технічним нокаутом в 12-му раунді. У жовтні минулого року росіянин відстояв пояс, вигравши у британця Каллума Джонсона нокаутом в четвертому раунді, а в травні нинішнього року переміг американця Радівойе Калайджіча нокаутом в п’ятому раунді.

У послужному списку 34-річного Бетербієва тепер 15 перемог (15 нокаутом) і жодної поразки. Він став четвертим російським боксером в історії, який об’єднав два пояси чемпіона світу або більш за престижними версіями, раніше це вдавалося Костянтину Цзю, Денису Лебедєву і Сергію Ковальову.

Гвоздик не зміг вдруге захистити титул чемпіона світу WBC, який він завоював в грудні 2018 року завдяки перемозі на канадцем Адонісом Стівенсоном. Українець переміг нокаутом в 11-му раунді, завдавши канадцеві першої поразки за вісім років і відібравши пояс, яким той володів з 2013 року. Стівенсон після цього бою був госпіталізований і введений у штучну кому. Через три тижні він прийшов в себе, а його стан почав покращуватися.

Після цього Гвоздик вперше захистив пояс, в березні нинішнього року переміг француза Дуду Нгумбу технічним нокаутом в п’ятому раунді. 32-річний українець зазнав першої поразки на професійному рингу при 17 перемогах (14 нокаутом). Гвоздик є бронзовим призером Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні у ваговій категорії до 81 кг.

Поділитись