Поразка в матчі з Францією стала для України найбільш нищівною в історії футболу

Поразка в матчі з Францією стала для України найбільш нищівною в історії футболу

Матч між футбольними збірними Франції та України закінчився для останньої нищівною поразкою.

Воно стало найбільшим в історії українського футболу. Зустріч з французами пройшла в товариському форматі, уточнив сайт РБК. Команда Андрія Шевченка перед матчем залишилася без 14 гравців. Виною тому стали коронавірус і травми.

Спортсмени зійшлися на стадіоні «Стад де Франс». Франція перемогла з розгромним рахунком 7: 1. Голи команді принесли Олів’є Жиру, який забив м’яч на 24 і 34-й хвилинах, Едуардо Камавінжа, Корентін Толіссо, Кіліан Мбаппе і Антуан Грізманн. Ще один м’яч у власні ворота відправив Віталій Миколенко.

На початку другого тайму українцям вдалося розмочити рахунок: Віктор Циганков забив один-єдиний гол.

З таким рахунком національна футбольна збірна України ще не програвала. До цього українці поступалися кілька разів 4: 0. Всуху вони двічі програли Іспанії – в 2006 і 2020 роках, а також Хорватії в 1995 і Чехії – в 2011-му.

Через травми не поїхали на зустріч з французами шість українських спортсменів, в тому числі зірка команди Олександр Зінченко. Вісім футболістів на поле не вийшли через COVID-19: у когось з них позитивні тести, інші знаходяться на карантині через контакт з інфікованим.

Поділитись