Олімпіаду в Токіо можуть перенести ще раз

Олімпіаду в Токіо можуть перенести ще раз

Є ймовірність, що до літа 2021 року, на яке була перенесена Олімпіада в Токіо, пандемія коронавірусу не закінчиться. В такому випадку Ігри доведеться перенести ще раз.
Таке припущення зробив голова організаційного комітету Олімпійських ігор в Токіо Тосиро. Він заявив порталу TMZ Sports, що ніхто не може гарантувати закінчення пандемії до початку токійських Ігор.

«Точної відповіді з приводу проведення Ігор ми дати просто не можемо», – заявив він.

Але оргкомітет Олімпіади продовжує до неї готуватися. На питання про можливу альтернативу Ігор, спортивний чиновник відповів, що зараз про них думати не час.

«Людство повинно об’єднати свої зусилля і мудрість, щоб спільно розробити методи лікування і знайти вакцину», – підкреслив він і повідомив, що уряд Японії виділив кілька страхових полісів, щоб покрити витрати на захід на випадок, якщо воно в кінцевому підсумку буде скасовано. Але поки не ясно, чи зможуть вони відшкодувати всі витрати.

Літні Олімпійські ігри-2020 на Токіо були відкладені на рік на тлі пандемії коронавірусу. Попередньо, втрати від їх перенесення оцінили в 2,7 мільярда доларів.

Поділитись