Олімпіаду в Токіо доведеться скасувати, якщо вона не відбудеться влітку 2021 року

Олімпіаду в Токіо доведеться скасувати, якщо вона не відбудеться влітку 2021 року

Олімпійські ігри в Токіо доведеться скасувати, якщо вони не відбудуться влітку 2021 року, заявив президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах.


У березні МОК і влада Японії прийняли рішення про перенесення літніх ОІ на 2021 рік через коронавірус. Ігри повинні пройти з 23 липня по 8 серпня. Голова оргкомітету “Токіо-2020” Есіро Морі заявив, що Олімпіада буде скасована, якщо пандемія COVID-19 і буде взята під контроль до наступного року. Бах заявив, що прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе дав йому зрозуміти, що проведення Ігор влітку 2021 року “останнім варіантом”.

“Відверто кажучи, я розумію це, тому що ви не можете вічно наймати 3 або 5 тисяч осіб в оргкомітет. Ви не можете щороку міняти весь спортивний календар у всіх основних федераціях по всьому світу. У спортсменів не може бути невизначеності. Ви не можете мати багато спільного з майбутніми Олімпійськими іграми, тому я розумію цей підхід наших японських партнерів”, – цитує Баха BBC.

За словами глави МОК, організатори повинні бути готові до різних сценаріїв.

“Це стосується заходів охорони здоров’я. Можливо, буде потрібно карантин для спортсменів, для частини спортсменів, для інших учасників Ігор”, – заявив Бах.

Він також зауважив, що не хоче проводити ОІ без глядачів. “Тому що олімпійський дух полягає в єдності уболівальників, саме це робить Ігри такими унікальними, вболівальники з усього світу разом перебувають на олімпійському стадіоні”, – пояснив Бах.

Крім того, він звернув увагу на фінансову складову Ігор. “Якщо ми чогось навчилися під час цієї кризи, то це – дивитися на речі першої необхідності, а не стільки на ті, що приємно мати. Тому принцип концентрації на найнеобхіднішому повинен бути відображений в організації цих Ігор”, – сказав Бах.

Поділитись