Дерев’янченко програв Головкіну у бою за титул чемпіона світу IBF

Дерев’янченко програв Головкіну у бою за титул чемпіона світу IBF

Казахстанець Геннадій Головкін завоював вакантний титул чемпіона світу за версією Міжнародної боксерської федерації (IBF) у ваговій категорії до 72,6 кг.

У 12-раундовому титульному поєдинку, що пройшов у Нью-Йорку, він виграв в українця Сергія Дерев’янченка за очками. Всі троє суддів віддали перемогу Головкіну – 114: 113, 115: 112, 115: 112.

Українець побував в нокдауні в першому раунді і отримав розсічення у другому. Проте протягом усього бою український боксер завдавав більше ударів по супернику.

Головкін провів другий поєдинок після поразки від мексиканця Сауля Альвареса. У вересні 2018 року казахстанець поступився Альваресу і розлучився з титулами чемпіона світу за версіями Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) і Всесвітньої боксерської ради (WBC). У червні цього року Головкін в рейтинговому бою переміг канадця Стіва Роллса нокаутом в четвертому раунді.

У списку 37-річного казаха тепер 40 перемог (35 нокаутом), одна поразка, одна нічия. Навесні цього року Головкін змінив тренера – замість Абеля Санчеса з боксером тепер працює Джонатон Бенкс, який раніше тренував українця Володимира Кличка. Поєдинок з Дерев’янченком став другим для Головкіна за контрактом з стрімінговой платформою DAZN. За цією угодою він повинен провести шість поєдинків протягом трьох років – по два на рік.

Головкін 19 раз захищав титул чемпіона світу WBA, п’ять разів – WBC (з 2014 року володів тимчасовою версією пояса), три рази – IBF.

Дерев’янченко вдруге боксував за титул чемпіона світу. У жовтні 2018 року він програв американцеві Деніелю Джейкобсу рішенням суддів в бою за пояс IBF. У послужному списку 33-річного українця тепер 13 перемог (10 нокаутом), дві поразки.

Фото АР.

Поділитись