Чинна переможниця US Open відмовилася від участі в турнірі

Чинна переможниця US Open відмовилася від участі в турнірі

Переможниця тенісного турніру серії «Мастерс» US Open канадка Бьянка Андрееску відмовилася від участі в змаганнях в 2020 році. Про це 20-річна спортсменка написала в Twitter.

«Ми довго обговорювали поїздку в Нью-Йорк з близькими. У підсумку я прийняла складне рішення відмовитися від участі в турнірі. <…>. Буду сумувати через те, що не зможу захистити свій титул, адже минулорічна перемога була вершиною моєї кар’єри. При цьому я розумію, що через загрозу заразитися коронавирусной інфекцією я не зможу як слід підготуватися і зіграти в повну силу», – заявила Андрееску.

US Open пройде в Нью-Йорку з 31 серпня по 13 вересня. Раніше з турніру знялися кілька титулованих тенісистів, в тому числі торішній переможець іспанець Рафаель Надаль і перша ракетка світу Ешлі Барті з Австралії.

20-разовий переможець турнірів «Великого шолома» швейцарець Роджер Федерер також не приїде на US Open. 39-річний тенісист продовжує заліковувати травму.

Андрееску займає третє місце в рейтингу WTA. У списку найсильніших тенісисток світу вона поступається тільки Барті і румунці Сімоне Халеп.

За кар’єру канадка завоювала три титули WTA. У минулому році вона, крім US Open, виграла турнір серії Premier Mandatory в Індіан-Уеллсі та змагання серії Premier 5 в Торонто. У фіналі US Open Андрееску перемогла американку Серену Вільямс з рахунком 6: 3, 7: 5.

У березні через пандемію тенісний сезон призупинили. 2 серпня в Італії стартував перший після паузи офіційний турнір. Переможницею змагання в Палермо стала француженка Фіона Ферро, в фіналі здолала Анетт Контавейт з Естонії (6: 2, 7: 5).

Поділитись