Чемпіон UFC у легкій вазі захистив титул та пішов з MMA

Чемпіон UFC у легкій вазі захистив титул та пішов з MMA

24 жовтня на «Бійцівському острові» в Абу-Дабі відбувся турнір зі змішаних єдиноборств UFC 254.

Головним поєдинком шоу був бій Хабіб Нурмагомедов – Джастін Гетжі за титул абсолютного чемпіона в легкій вазі. Зустріч Хабіба Нурмагомедова і Джастіна Гетжі на UFC 254 викликала величезний ажіотаж: саме американець здавався багатьом уболівальникам тим самим бійцем, який покінчить з домінуванням росіянина. Джастін на прізвисько Діамант починав кар’єру як борець і пообіцяв, що ні в якому разі не здасться в разі больового або задушливого прийому. Хабіб, в свою чергу, висловив надію, що «повалить Гетжі 100 раз» і збереже нулик в графі поразки.

Вихід спортсменів в Октагон при відсутності гучних уболівальників виглядав абсолютно буденно. Гетжі забрався в клітку першим під бадьорий американський трек, Нурмагомедов вибрав звичну для себе пісню «Дагестан». Обидва бійці зуміли повернути кілька кілограмів після процедури зважування: габарити були приблизно однаковими. Особи суперників не висловлювали нічого, крім глибокої зосередженості. Після представлення росіянин і американець зійшлися в центрі Октагону.

В першу хвилину не відбувалося практично нічого. Після періоду розвідки Гетжі трохи осмілів і провів пару точних ударів. Хабіб незвично сміливо йшов у обміни, де американець виглядав точніше. Удари в голову Джастін поєднував з відмінними лоу-киками, Орел потрапляв значно рідше. Дагестанець діяв в домінуючій манері, постійно наступаючи. Нурмагомедов пропускав удари, але не подавав виду: не можна було зрозуміти, чи отримав він хоч якийсь шкоди. На останній хвилині Хабіб провів тейкдаун, домінував в партері, але ледь не попався на больовий прийом.

Другий раунд стартував в стійці, де Хабіб знову незвично багато пропускав. Нурмагомедов терпляче вичікував і після чергового лоу-кіка схопив американця за ногу. Хвалена спортивна боротьба американцеві абсолютно не допомогла: Орел буквально за кілька секунд прорвав захист Джастіна, спритно його розгорнув і зловив на задушливий прийом «трикутник».

Хабіб проводив перший бій після смерті свого знаменитого батька Абдулманапа і не зумів стримати сліз. Підтримати його кинувся навіть переможений суперник. В інтерв’ю боєць вразив усіх: оголосив про завершення кар’єри! Перестати битися його попросила мама.

Поділитись