Більше половини компаній Японії виступили проти Олімпіади в 2021 році

Більше половини компаній Японії виступили проти Олімпіади в 2021 році

Проти проведення Олімпіади-2021 Токіо виступили 56% японських компаній, повідомляє 15 лютого агентство Reuters з посиланням на дані дослідницької фірми Tokyo Shoko Research.


Згідно з опитуванням, проведеним з 1 по 8 лютого, 56% японських компаній хотіли б перенесення або скасування Олімпійських та Паралімпійських ігор в Токіо в цьому році через загрозу поширення коронавірусу. У порівнянні з підсумками попереднього опитування в серпні 2020 роки кількість незадоволених зросла на 3%.

Тільки 7,7% опитаних компаній виступили за проведення Ігор в цьому році в повному обсязі – в минулому році число прихильників цієї позиції становило 22,5%.

За обмеження числа глядачів на Олімпіаді висловилися 20% респондентів, без глядачів зовсім – 17%. Понад 70% японських компаній наголосили, що скасування або перенесення Олімпіади навряд чи вплине на їхні доходи.

Олімпіада в Токіо повинна була пройти з 24 липня по 9 серпня 2020 року, але через пандемію коронавірусу змагання перенесли на рік – вони плануються на період з 23 липня по 8 серпня 2021 року. Назва «Токіо-2020» при цьому зберігається. Паралімпійські ігри пройдуть з 24 серпня по 5 вересня.

Літні Олімпійські ігри в японській столиці стали першими в історії, відкладеними в мирний час.

Раніше, 3 лютого, Міжнародний олімпійський комітет, Міжнародний паралімпійський комітет і оргкомітет «Токіо-2020» представили першу версію правил проведення Олімпіади і Паралімпіади.

Зокрема, через ситуацію з поширенням коронавірусу всі учасники за 72 години до поїздки в Токіо повинні будуть надати негативний результат тесту на COVID-19, а за два тижні до вильоту їм рекомендується обмежити зовнішні контакти, при цьому спортсменам необов’язково робити щеплення від коронавірусу.

Поділитись