Звільнений заручник в Грузії розкрив подробиці захоплення банку

Звільнений заручник в Грузії розкрив подробиці захоплення банку

Іраклій Кварацхелія, який був одним із заручників під час захоплення відділення Банку Грузії в Зугдіді (край Самегрело-Верхня Сванетія), 22 жовтня розповів журналістам подробиці інциденту.

Про це повідомляє агентство «Інтерпресньюс».

Зловмисник передавав свої вимоги через Кварацхелію. Він дзвонив на телеканали і говорив те, що йому було велено. Чоловік зазначив, що захопив банк з самого початку показав, що готовий діяти рішуче.

«Коли він увійшов, то вистрілив двічі, – розповів Кварацхелія. – Загроза з боку нападника була реальною. Ми бачили, що він тримав у руці гранату. Я пояснив іншим, що якщо граната вибухне, ми не зможемо вижити».

За словами звільненого заручника, він не зможе впізнати зловмисника в обличчя, але голос впізнає. Кварацхелія зазначив, що найчастіше той говорив грузинською, але іноді – на мегрельською.

Кварацхелія також розповів, що бачив гроші, які передали в якості викупу за заручників. Він нарахував п’ять пачок купюр, але не знає, яка сума там була.

21 жовтня в одному з відділень Банку Грузії в Зугдіді невідомий захопив за різними даними до 43 заручників. Він зажадав викуп у розмірі $ 0,5 млн. Правоохоронці передали зловмиснику гроші, і він звільнив заручників і зміг сховатися від поліції.

Поділитись