Зустріч “нормандських” радників пройде онлайн, повідомило джерело

Зустріч “нормандських” радників пройде онлайн, повідомило джерело

Наступна зустріч політичних радників лідерів країн “нормандського формату” відбудеться в форматі відеоконференції, 22-е січня – поки не підтверджена дата, повідомили в адміністрації президента РФ.


Особисті переговори радників пройшли напередодні в Берліні. Вони тривали більше шести годин. З російського боку в них взяв участь заступник голови адміністрації Кремля Дмитро Козак. Сторони обговорили реалізацію підсумків паризького саміту 2019 року в частині політичного врегулювання конфлікту. Прес-служба офісу президента України повідомила, що наступна зустріч відбудеться 22 січня.

“Поки підтвердження саме 22-го немає. У будь-якому випадку зустріч пройде в онлайн-форматі”, – сказав співрозмовник агентства.

За підсумками зустрічі в Берліні Козак оцінив її як корисну, проте похвалитися результатом, на його думку, не можна – знайти остаточні рішення не вдалося. За його словами, сторони домовилися підготувати “нові принципи і підходи” реалізації дорожньої карти щодо врегулювання в рамках контактної групи. Ці питання будуть обговорюватися на наступній зустрічі, яка відбудеться протягом двох тижнів, в ній візьмуть участь політичні радники і представники МЗС, зазначив він.

Поділитись