ЗМІ: Росії пророкують поразку у війні з Японією

ЗМІ: Росії пророкують поразку у війні з Японією

Росія в разі війни з Японією, швидше за все, програє, передрікає «Військово-промисловий кур’єр».

«У РФ Японія не сприймається як значуща військова сила. На рівні обивателя стереотипна думка така, що якісь можливості у японців є і флот трохи більше російського Тихоокеанського, але взагалі турбуватися Росії нема про що. У реальності, однак, все інакше», – пише газета.

Видання зазначає, що тільки Су-35 можуть протистояти японським модифікаціям американських F-15 і японським Mitsubishi F-2, «а ось в групі сучасних винищувачів чисельна перевага вже у японців, наші Су-35 – в меншості». Газета також зазначає, що Токіо має перевагою в літаках дальнього радіолокаційного виявлення і ракетах «повітря-повітря».

«Але найрадикальнішу перевагу Японія має над російським флотом», – пише видання, нагадуючи, що японські есмінці-вертольотоносці легко можуть конвертуватися в легкі авіаносці.

За даними «Військово-промислового кур’єра», «японські підводні човни боєздатні без застережень – вони мають сучасні торпеди, засоби гідроакустичного протидії, своєчасно проходили ремонти і модернізувалися і, мабуть, на них ходять краще підготовлені екіпажі». «Чим росіяни похвалитися не можуть», – пише газета.

Тихоокеанський флот Росії в публікації на тлі японців називається «просто неіснуючою величиною з будь-якої точки зору». «З урахуванням того, наскільки сильні японські протичовнові сили і флот, можна сміливо гарантувати, що російські тихоокеанські підводні човни проти сил самооборони діяти не зможуть», – пише видання.

Також газета нагадує, що Японія не має крилатих ракет для ударів з кораблів по берегу і ядерної зброї. «Але треба розуміти, що в країні висхідного сонця заповнюють ці прогалини. Вони працюють над тим, щоб їх не стало», – пише видання, називаючи Японію “пороговою” державою.

У січні 2019 року доктор військових наук, генерал-полковник Анатолій Зайцев звернув увагу на те, що військові можливості Японії на Далекому Сході явно перевершують російські.

Поділитись