ЗМІ повідомляють про “нищівну поразку” партії Зеленського на виборах

ЗМІ повідомляють про “нищівну поразку” партії Зеленського на виборах

Партія президента Володимира Зеленського «Слуга народу» зазнала катастрофічної поразки на місцевих виборах.

Про це розповів головний редактор українського видання «Страна» Ігор Гужва у своєму Facebook-акаунті. За його словами, ще до остаточного підрахунку голосів стало ясно, що для партії глави держави «все дуже сумно». Експерт зазначив, що в найбільших містах кандидати від «Слуги народу» навіть не вийшли до другого туру, а за партійними списками представники партії йдуть на третьому місці або нижче. Гужва заявив, що, якщо екстраполювати результати голосування на вибори в Раду, то партія Зеленського зайняла б лише третє місце.

Раніше ЗМІ опублікували дані екзитполів на всеукраїнському опитуванні, ініційованому президентом України Володимиром Зеленським. За їхньою інформацією, 81 відсоток українців проголосував за введення довічних термінів за хабарі. 45 відсотків жителів країни висловилися за створення вільної економічної зони на Донбасі. При цьому абсолютна більшість громадян (95 відсотків) підтримав пропозицію про скорочення Ради на третину. 70 відсотків жителів проголосували за легалізацію медичної марихуани.

25 жовтня на Україні пройшли вибори до місцевих рад. В цей день також проводився всеукраїнське опитування, анонсований Зеленським.

Поділитись