Новий лідер ХДС Лашет підтримує політичні погляди Меркель

Новий лідер ХДС Лашет підтримує політичні погляди Меркель

Який він, новий кандидат на пост канцлера Німеччини? «Мутті», більше відома як Ангела Меркель, зібралася у відставку. Її партію ХДС вже очолила інша людина – Армін Лашет.

Його ж пророкують і в канцлери. Що ж зміниться в країні, якщо цю посаду займе він? Нічого. Лашета називають чоловічою копією Меркель. Він підтримує її погляди, хоча багатьом здається, що він все ж куди більш дружній. Найімовірніше, буде будувати з Росією теплі ділові відносини.

«Без Росії неможливо вирішити багато міжнародних проблем. Значить, треба шукати разом з нею загальні ідеї», – заявляв він, відзначаючи, що не варто дотримуватися антиросійської істерії і пропагувати негатив по відношенню до Росії і її лідера.

«Північний потік – 2» Лашет теж підтримує і взагалі виступає за зняття антиросійських санкцій. Хоча після подій 2014 року російсько-німецькі відносини істотно погіршилися. Це вже потім Меркель зрозуміла, що Європі і, зокрема, Німеччині невигідні санкції проти Росії.

Лашет же рве всі європейські скріпи. Так, наприклад, він упевнений – російська сторона не причетна до отруєння Скрипалів, а Британія перебільшує із звинуваченнями.

«Демонізувати Росію необачно. Британія занадто завзято солідаризується з США», – говорив він з цього приводу.

Для Росії він може стати дуже навіть непоганим канцлером, якщо витримає західний тиск. Інакше в Німеччину знову запустять десятки тисяч мігрантів, хоча і це Лашета не злякає. Він схвалює міграційну політику Меркель, що для країни, звичайно, не дуже добре.

Можливо, Лашет і не стане канцлером. Тоді це місце може зайняти міністр охорони здоров’я Йенс Шпан або прем’єр-міністр Баварії Маркус Зьодер. Останній, до речі, виступає проти мігрантів.

Поділитись