ЗМІ дізналися деталі поїздки колишніх помічників адвоката Трампа в Україну

ЗМІ дізналися деталі поїздки колишніх помічників адвоката Трампа в Україну

Американський підприємець Девід Коррейя супроводжував під час поїздки в Україну двох осіб, які нібито виконували доручення Рудольфа Джуліані – адвоката президента США Дональда Трампа.

Про це повідомив телеканал CNN. За словами його джерел, Коррейя минулої зими їздив в Україну разом з підприємцями Львом Парнасом і Ігорем Фруманом. Всім трьом в жовтні були пред’явлені звинувачення, зокрема, в порушеннях при лобістській діяльності. Парнасу і Фруману також інкримінуються спроби домогтися відставки Марі Йованович з посади посла США в Києві в інтересах якогось українського чиновника.

Парнас стверджує, що він і Фруман за вказівкою Джуліані переконували українську владу почати розслідування відносно колишнього віце-президента США Джозефа Байдена і його сина. Джуліані визнав, що Парнас і Фруман виконували деякі його доручення, проте підкреслює, що вони стосувалися лише пошуку матеріалів, які виправдовують Трампа в світлі звинувачень з боку політичних опонентів.

Як стверджується в матеріалі CNN, Коррейя під час поїздки намагався укласти вигідні угоди. Вони стосувалися поставок на Україну скрапленого природного газу з США через Польщу. Джерела зазначають, що Коррейя також проводив консультації з ділових питань в інтересах Парнаса і Фрумана.

Представники Парнаса раніше заявили, що готові дати свідчення в рамках процедури імпічменту Трампа.

Поділитись