Журналістка розповіла, як бойовик “Тереза” катувала і розстрілювала українських полонених на Донбасі

Журналістка розповіла, як бойовик “Тереза” катувала і розстрілювала українських полонених на Донбасі

Серед учасників великого обміну полоненими, який відбувся 29 грудня під Горлівкою (Донецька область), була помічена громадянка Росії Лариса Чубарова, відома серед бойовиків ДНР під кличкою Тереза.

Як повідомила на своїй сторінці в Facebook журналіст Олена Сорока, найманка займалася тортурами і розстрілювала українських бійців, пише Апостроф.

За її словами, українські військові, які побували в катівнях угруповання ДНР, називали Терезу вовком в овечій шкурі. Журналістка процитувала свідчення одного з добровольців під час судового процесу у справі Лариси Чубарової.

“Я її запам’ятав по ось цьому виразу – знаєте, як мама, як психолог, спокійно так: “Витріть, ну, що ви, чоловіче!”. Кров там витирала, я думав, може, рятувати прийшла!.. Дістала пістолет, у неї кобура була, дістала пістолет і вистрілила йому (другому українському військовому) в стегно, він впав, і пішов другий постріл, я так думаю, десь в шию, бо він більше не рухався. Другому парубкові з Нацгвардії або “правосеків” – дала по вусі рукояткою і вистрілила в нього раз, два, три, чотири, п’ять, так, п’ять разів в область паху, а потім в голову, я вже не можу точно говорити, але вони більше не рухалися “, – цитує свідчення українського бійця на суді журналістка.

Рішенням суду Ларису Чубарову визнали винною в участі в непередбачених законом збройних формуваннях, незаконному поводженні зі зброєю, посяганні на територіальну цілісність України. За вироком вона повинна була відбувати покарання в вигляді позбавлення волі на 11 років.

Поділитись