Журналіст Габунія не жалкує про образливі слова на адресу Путіна

Журналіст Габунія не жалкує про образливі слова на адресу Путіна

Грузинський тележурналіст Георгій Габунія заявив, що «не жалкує» про лайки в прямому ефірі на адресу президента Росії Володимира Путіна.

Про це передає кореспондент газети ВЗГЛЯД в Тбілісі з посиланням на місцеві ЗМІ.

“Я не хочу бути боягузом”, – так пояснив тележурналіст, звільнений з телеканалу «Руставі-2», свою нецензурну лексику, яка в червні викликала масу критики, в тому числі в самій Грузії.

Габунія виступив на телеканалі, який відкрив колишній гендиректор «Руставі-2» Ніколоз Гварамія. Тележурналіст звинуватив в «боягузтві» правлячу партію «Грузинська мрія», яка, за його словами, «лиже підошви окупантам і до цього закликає всіх громадян Грузії».

Він також, зокрема, сказав, що «переговори з Росією нічого не дають», виступив проти продажу продукції Грузії в Росії, а також заявив, що «Росія століттями боролася з нашою церквою».

“Я не прощу, що Росія століттями руйнувала мою країну, а нинішня влади зараз їй в цьому допомагає”, – сказав Габунія та додав, що не здивувався б, якби Тбілісі видав його Москві.

“Нехай Путін знає, що ми не будемо Росією, що “Грузинська мрія” –  це не вся Грузія. Я хочу бути вільним”, – заявив тележурналіст.

Раніше влада Грузії звинуватила Габунію в «провокації» за образливий монолог і заявила, що витівка тележурналіста є «спробою дестабілізації».

Сам Володимир Путін тоді підкреслював, що антиросійські настрої в Тбілісі “роздуваються людьми, які не знають історії і в кінцевому підсумку шкодять Грузії”.

“Ці антиросійські настрої роздуваються в Грузії тими людьми, які або не знають нічого, або знають, але ігнорують і в кінцевому підсумку завдають непоправної шкоди самій Грузії і грузинського народу”, – додав Путін.

Поділитись