Житомирський м’ясокомбінат відсудив 1,7 мільйона гривень боргу

Житомирський м’ясокомбінат відсудив 1,7 мільйона гривень боргу

Стало відомо, що Житомирський м’ясокомбінат відсудив 1,7 мільйона гривень боргу. Про це це йдеться у рішенні Господарського суду Сумської області.

Суд задовільнив повністю позов ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат» щодо стягнення 1,7 млн грн заборгованості за дистриб’юторським договором.

З позовом звернулось ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат» до відповідача ТОВ «Еліта» про стягнення 1,7 млн грн заборгованості за дистриб’юторським договором, з яких: 1,5 млн грн — основна заборгованість, 49 тис. грн — пеня, 4 тис. грн — відсотки за користування чужими коштами, 136 тис. грн штраф за прострочення понад 30 днів; а також судові витрати, пов’язані з розглядом даної справи.

Між підприємствами був укладений дистриб’юторський договір: дистриб’ютор мав оплатити вартість отриманої від товариства продукції в безготівковому порядку на банківський рахунок товариства в строки, які вказані в договорі.

У рішенні суду йдеться: «В обґрунтування позовних вимог позивач наводить той аргумент, що відповідач порушив взяті на себе зобов’язання, не здійснив вчасні розрахунки за отриманий товар, у зв’язку з чим у нього виникла заборгованість в сумі 1,5 млн грн. Враховуючи встановлений судом факт неналежного виконання відповідачем зобов’язань стосовно оплати товару, а вимоги позивача — правомірними, обґрунтованими й такими, що підлягають задоволенню, суд вирішив позов задовольнити повністю».

Поділитись