Жителям Донбасу дадуть кредити для бізнесу на вигідних умовах

Жителям Донбасу дадуть кредити для бізнесу на вигідних умовах

Про це в ході дискусії на виставці “Схід-Експо 2019”, що відбулася в Києві, розповів керівник сектору співпраці Представництва Європейського Союзу в Україні Стефан Шленінг. Про це пишуть Донецькі новини.

За його словами, на виставці в Києві були представлені багато невеликих і середніх підприємств з Донбасу, які можуть розвиватися.

«Багато людей мають хороші ідеї, але у них просто не вистачає грошей – капіталу або кредитів, які були б їм по зубах. За допомогою партнерів з ООН і Німецького банку розвитку ми зараз запускаємо цілеспрямовані програми полегшеного доступу до цих грошей для людей, які живуть в Луганській і Донецькій областях, у яких вже є невелике підприємство або є ідея відкрити таке підприємство. Вони зможуть отримати перші кредити з низькими відсотками на 10-20 тисяч євро. Вони зможуть відкрити підприємство, інвестувати в матеріали, в необхідне обладнання. Це працює – десятки невеликих підприємств і підприємців з цією допомогою змогли успішно відкрити свої підприємства”, – заявив Шленінг.

Крім того Стефан Шленінг наполягає, що необхідно розвивати тему підприємництва в навчальних закладах Донбасу, навчати молодих людей вмінню заробляти гроші самостійно не покладаючись в фінансових питаннях лише на державу. Зі свого боку керівник сектора співпраці Представництва ЄС в Україні обіцяє підтримку в цьому питанні.

Поділитись