Жителя Рівненщини засудили за незаконне перевезення майже 40 кілограм бурштину

Жителя Рівненщини засудили за незаконне перевезення майже 40 кілограм бурштину

Працівниками Сарненської місцевої прокуратури забезпечено підтримання публічного обвинувачення у Зарічненському районному суді під час розгляду обвинувального акту у кримінальному провадженні стосовно 46-річного селища Зарічне, який перевозив бурштин.

В ході судового розгляду прокуратурою доведено, що чоловік, переслідуючи корисливий мотив, у січні 2020 року придбав у невстановлених осіб каміння бурштину загальною масою 35,7 кг, яке в подальшому намагався перевезти мотоциклом на багажному відділенні до місця свого проживання, передає rivnenews.com.ua.

Під час перевезення вказаний бурштин був виявлений та вилучений працівниками правоохоронного органу. Зазначеній особі інкримінувалося вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 240-1 КК України (незаконне придбання, зберігання та перевезення бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами).

Вироком Зарічненського районного суду обвинуваченого визнано винними у скоєному кримінальному правопорушенні та призначено покарання у виді двох років обмеження волі, від відбування якого останнього звільнено з іспитовим строком 1 рік на підставі ст. 75 КК України.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись