Жителі США прокинулися в обмерзлих будинках

Жителі США прокинулися в обмерзлих будинках

Жителі узбережжя озера Ері, розташованого на кордоні США з Канадою, прокинулися в обмерзлих будинках.

Всього за одну ніч їх житло покрилося товстим шаром криги. Про це повідомляє CNN. За словами місцевих жителів, будинки скувало моментально. Товщина крижаного покриву на будівлях досягла трьох футів (близько 90 сантиметрів). Будинки стали схожі на крижані скульптури, а пейзаж, на думку CNN, нагадує атмосферу мультфільму «Холодне серце».

За словами одного з місцевих жителів Еда Міса, через крижаного покриття в його будинок майже не проникає світло, а на задньому дворі зібралося близько 12 футів льоду (майже чотири метри). Чоловік зізнався, що живе в цих околицях вже вісім років і ніколи ще не бачив подібного.

Населення стурбоване, що зледеніння може привести до руйнування їхніх будинків. Люди побоюються, що їм доведеться довго відновлювати своє житло після аномалії. Ед Міс також висловив надію, що губернатор введе режим надзвичайної ситуації і надасть громадянам допомогу.

Причиною обмерзання став тривалий штормовий вітер і хвилі. Бризки піднімалися в повітря і потім потрапляли на будинку. Через заморозки вся накопичена вода на стінах перетворилася в гігантські бурульки.

Поділитись