Житель міста Лиман кинув у людей саморобну гранату

Житель міста Лиман кинув у людей саморобну гранату

Стало відомо, що понад 9 років проведе за ґратами житель міста Лиман, який кинув у людей саморобну гранату.

У прес-службі суду повідомили, що колегією суддів Слов’янського міськрайонного суду Донецької області засуджено мешканця Лиману за статтею 15, п.п. 1,5,13 частини другої статті 115 (замах на умисне вбивство) та частиноюпершою статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України до 9 років 3 місяців позбавлення волі, передає Newformat.info.

Так, у липні 2018 року між 55-річним мешканцем м. Лиману гр. Н., який працював охоронцем у кафе, що розташоване на території однієї з баз відпочинку в с. Щурове, та відвідувачем, гр. Л., виник словесний конфлікт, який перейшов в бійку. Обидва громадянина перебували у стані алкогольного сп’яніння.

З метою помсти гр. Н. приніс із схованки саморобний вибуховий пристрій, візуально схожий на гранату типу УЗРГМ, який кинув у напрямку місця, де знаходилися гр. Л., разом із своєю співмешканкою, гр. Д. Внаслідок вибуху гр. Л. зазнав легких тілесних ушкоджень, отримавши рвану рану спини. Чисельні тілесні пошкодження отримала гр. Д., а саме: рвану рану лівого ока; відкрите, проникаюче, сліпе, діаметральне, осколкове поранення голови; забій головного мозку середнього ступеню; внутрішньо-мозкову гематому правої тім’яної долі головного мозку, що відноситься до тяжких тілесних ушкоджень.

Зазначається, що чоловік свою провину визнав та щиро розкаявся.

Фото Олександри Буділки (з архиву FOTOmedia)

Поділитись