Житель Львівщині розповсюджував шкідливе програмне забезпечення

Житель Львівщині розповсюджував шкідливе програмне забезпечення

Жителю Львівщини оголошено підозру у розповсюдженні шкідливого програмного забезпечення. Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

За допомогою «вірусу» фігурант отримував право керування закордонними інтернет-серверами. За такі дії зловмиснику загрожує до п’яти  років ув’язнення

Співробітники кіберполіції у Львівській області спільно зі слідчими поліції регіону та батальйоном поліції особливого призначення, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, викрили 33-річного місцевого мешканця у розповсюдженні шкідливого програмного забезпечення.

“Кіберполіція встановила місце знаходження сервера, з якого здійснювалося розповсюдження шкідливого програмного забезпечення. Захоплення здійснювалося шляхом підбору паролів та давало можливість зловмиснику отримати конфіденційну інформацію, що зберігалася на серверах.   Правоохоронці провели ряд обшуків та вилучили комп’ютерну техніку і мережеве обладнання. За результатами комп’ютерно-технічної експертизи на  вилученій техніці виявлено шкідливе програмне забезпечення”, – йдеться у повідомленні.

Фігуранту оголошено підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке загрожує зловмиснику – позбавлення волі на строк до п’яти років. Вирішується питання щодо обрання чоловіку запобіжного заходу. 

Наразі кіберполіція встановлює можливих спільників фігуранта.

Слідчі дії тривають. 

Поділитись