Зеркаль йде у відставку через незгоду з політикою Зеленського

Зеркаль йде у відставку через незгоду з політикою Зеленського

Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль оголосила про те, що йде у відставку, яка може статися наступного тижня.

“На цьому тижні я виконаю своє останнє завдання – проведу процесуальне слухання в Гаазі за новим арбітражем, що стосується наших військових кораблів, які були затримані рік тому і утримувалися Росією, і наших моряків. І все, як я і обіцяла [ у відставку]”, – заявила вона, передає “24 Канал “.

При цьому Зеркаль дала зрозуміти, що причиною її відходу є незгода з політикою президента у зовнішньополітичній сфері, зокрема у відносинах з РФ. “Я не можу протидіяти [Росії], будучи дипломатом, всередині Міністерства закордонних справ, яке виконує рішення президента”, – сказала Зеркаль, відповідаючи на запитання ведучого, чому вона не хоче залишитися в МЗС, що є частиною системи, яка може “чинити опір Росії”.

Олена Зеркаль зайняла пост заступника міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції ще в 2014 році указом прем’єра Арсенія Яценюка. Вона брала участь у всіх раундах переговорів щодо політичної та економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС, представляла Україну з 6 березня по 9 березня 2017 року Міжнародному суді в Гаазі, в ході публічних слухань звинувачуючи Росію в підтримці міжнародного тероризму і порушення прав людини на ” окупованих “і неконтрольованих територіях України.

Поділитись