Зеленському запропонували зустрітися з Путіним в Криму

Зеленському запропонували зустрітися з Путіним в Криму

Журналісти українського порталу depo.ua запропонували президенту України Володимиру Зеленському провести зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним в Криму для підвищення свого електорального рейтингу.

На думку видання, таким чином Зеленський міг би в черговий раз підкреслити, що півострів є українською територією і залучити на свою сторону «патріотичну аудиторію». «Це забороняє російське законодавство, але ніхто на Росії не заарештує Зеленського, поки він президент», – впевнені в depo.ua.

Журналісти також закликали українського лідера бути обережним під час переговорів, щоб «не розлютити ворога» і не виявитися ініціаторів загострення ситуації. «Тому розмова буде, враховуючи закриті теми, перераховані Кремлем, в кращому випадку ні про що», – йдеться в замітці.

Раніше радник київської делегації в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) Донбасом Олексій Арестович закликав Зеленського обговорити з Путіним модернізацію Мінських угод, і зокрема, скасування ходіння рубля в Донбасі. За його словами, відновлення обігу гривні в регіоні – один з пунктів укладених домовленостей.

28 квітня Зеленський заявив в інтерв’ю газеті La Repubblica, що хоче зустрітися з Путіним в Ватикані. Метою зустрічі він назвав припинення війни в Донбасі і обговорення питань про погодження кроків для врегулювання конфлікту. У відповідь на це прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков сказав, що не впевнений в готовності російського лідера зустрічатися із Зеленським де-небудь, крім Москви.

Поділитись